Wandelreis Lycian Way oost - groepsreis | 8 dgn

Wandelen langs stille baaien, rotsgraven en tombes

LWOREISSTRIP4

Voor de liefhebbers van de Lycian Way bieden wij een mooie wandelreis aan de oostelijke kant van het pad aan. Een route met zeer afwisselende landschappen, Lycische sarcofagen, rotsgraven, stille baaien, een verzonken stad, boottochtjes en meer. Het is hier prachtig wandelen! 

 

De tocht begint in Antalya waar wij verblijven in de oude binnenstad met haar smalle straatjes, karakteristieke Osmaanse huizen, kleine haventje en mooie musea.

 

Vanuit Antalya reizen wij naar Ücagiz, prachtig gelegen aan een baai bij het eiland van Kekova. Dit gebied heeft vanwege haar vele natuurlijke en historische schatten een beschermde status. In het dorp en verdere omgeving kun je prachtig wandelen en vind je vele oude Lycische sarcofagen. Tevens tref je hier de restanten aan van de antieke steden Simena, Teimussa en Tersane. Een deel van Simena is in de oudheid door aardbevingen onder water verdwenen.

 

Vanuit Ucagiz worden wij naar het kleine strandplaatsje Adrasan gebracht. Onderweg bezoeken wij de indrukwekkende rotsgraven en het amfitheater van Myra/Demre.

Verdere wandelingen leiden ons langs de kust naar de vuurtoren op kaap Gelidonia en verder over de berg Musa via de oude Lycische stad Olympos naar Cirali. Dit kleine plaatsje, prachtig gelegen aan een uitgestrekte baai, was vroeger een fameus zeeroversnest. Een laatste wandeling brengt ons naar de “eeuwige vlammen” van het mythische Chimaera en het hoger gelegen plaatsje Ulupinar. 

 

Vanuit Cirali reizen wij weer terug naar Antalya voor de terugvlucht naar Nederland.

Aanvullende informatie

Niveau: 2-3
Geschikt voor mensen met een goede conditie en enige bergwandelervaring. Wandelingen variërend van een korte ontspannen dag van 3,5 uur tot een zwaardere dag van ruim 6 uur door bergachtig gebied. Op een aantal trajecten zijn de paden rotsachtig en smal. De bagage wordt vervoerd.

 

Verblijf:
Wij overnachten in pensions en kleine hotels op basis van een 2-persoonkamer met eigen badkamer. Indien beschikbaar is het mogelijk om een 1-persoonskamer tegen een bijbetaling te boeken. Er wordt tijdens de reis lekker voor ons gekookt.

Indien je wilt kun je deze reis combineren met de tocht over de westkant van de Lycian Way of met een aantal extra dagen in Cirali of Antalya. Vanuit Antalya kun je een bezoek brengen aan het oude Termessos, spectaculair gelegen in de bergen boven de stad. De musea in Antalya zijn een bezoek ook meer dan waard! 

+ Dagprogramma

Dag 1. Aankomst in Antalya, transfer naar het pension in de oude binnenstad (Kaleici). Het is leuk om een wandeling te maken door de smalle straatjes van Kaleici met haar prachtige Osmaanse huizen. Indien er voldoende tijd is, is een bezoek aan één van de musea ook de moeite waard. 

Dag 2. In de ochtend een transfer naar het plaatsjes Ücagiz, mooi gelegen aan een baai (ca. 3,5 u). Wij verblijven hier in een familie pension aan het haventje gelegen. In de middag maken wij een wandeling naar het vlakbij gelegen oude Simena met de restanten van het oude fort, het huidige dorp en vele sarcofagen.  Avondmaaltijd in het pension.

Dag 3. Na het ontbijt een boottochtje naar de steiger bij Aperlae (ca. 30 min.) waar wij bij mooi weer kunnen zwemmen. Wandeling naar de overblijfselen van de oude stad en via een prachtige route terug naar Ügaciz. Wandeling ca. 3,5 uur excl. bezichting oude stad en pauzes. Weinig tot geen hoogteverschil.

Dag 4. Na het ontbijt transfer naar Inisdibi voor de wandeling via Istlada naar Ücagiz.  Istlada is een kleine maar indrukwekkende oude stad met ook hier weer vele tombes en sarcofagen. Wandeling ca. 3,5 uur excl. bezichtiging en pauzes, dalen ca. 160 m.
Bij terugkomst in het pension staat de auto klaar voor de transfer naar Adrasan, met onderweg een bezoek aan de indrukwekkende rotsgraven en het amfitheater van Myra/Demre. Verblijf in mooie accommodatie in Adrasan gelegen aan een kleine rivier en vlakbij het strand. 's Avonds staat hier een lekkere maaltijd voor ons klaar.

 

Dag 5. Vandaag een wandeling van Adrasan naar de vuurtoren op de ver in zee uitstekende Kaap Gelidonya, een indrukwekkende plek! Hiervandaan gaat de route verder naar Melanippe beach waar we kunnen uitrusten en eventueel zwemmen. Hierna een transfer terug naar Adrasan. Wandeling van ca. 6 uur, stijgen ca. 775 m. en dalen ca. 750 m. Avondmaaltijd weer in de accommodatie.
   

Dag 6. Vandaag de trek over de berg Musa naar Olympos. De afdaling leidt door een prachtig bos met laurier- en "aardbeibomen". Verscholen in het groen vind je  de restanten van de oude Lycische stad. Vanuit Olympos lopen wij via het strand verder naar het plaatsje Cirali waar wij vlak aan zee verblijven. Wandeling van ruim 6 uur, stijgen 695 m. en dalen ca. 695 m. 's Avonds staat er een lekkere en uitgebreide maaltijd klaar. 

Dag 7. Deze laatste wandeling leidt naar de “eeuwige vlammen” van de mythische plek Chimeara. De route klimt hiervandaan verder omhoog en leidt naar het plaatsje Ulupinar waar wij lekker kunnen lunchen. Wandeling naar Ulupinar ca. 3 uur, stijgen ca. 430 m. en dalen ca. 200 m. Mogelijkheid om opgehaald te worden in Ulupinar (extra taxikosten). Rondwandeling ca. 5 uur, stijgen ca. 430 m. en dalen ca. 430 m. In het pension in Cirali  wacht ’s avonds weer een lekkere maaltijd.

 

8. Transfer naar Antalya vliegveld voor de terugvlucht naar Nederland.

 

Opmerking: tijdens de wandelingen rond Ücagiz zijn de hoogteverschillen gering. De 2 wandelingen vanuit Adrasan zijn pittig. Indien gewenst kun je deze reis verlengen met een verblijf in Cirali of Antalya.

Inschrijven
This page loaded in =0.0002seconds