Wandelreis Carian Trail - trektocht individueel | 8 dgn

Wandelen door mooie natuur, langs kleine baaien en oudheden

Wandelvakantie_Carian_trail_Turkije_

Wandelreis over één van de nieuwste lange afstandswandelroutes in Turkije: de Carian Trail. Deze route loopt langs de prachtige Zuidwestkust van Turkije en is vernoemd naar de oude Karische beschaving die hier vele sporen heeft achtergelaten. Deze reis is geschikt voor de avontuurlijke wandelaar.


De route loopt over het schiereiland van Bozburun. Je wandelt langs prachtige baaien, olijfgaarden en oude waterputten, door bos en kleine dorpen. Onderweg kom je de overblijfselen tegen van een rijk verleden. Na de wandelingen kun je een verfrissende duik in zee nemen. Op één van de dagen wordt je na de wandeling met een bootje opgehaald en maak je een mooie vaartocht terug naar de accommodatie.

 

Het landschap is zeer afwisselend: pijnboombossen in het noordelijke deel van het schiereiland en naar het zuiden toe: stenige valleien met amandelbomen. Hoewel de bevolking direct aan de kust veelal van het toerisme leeft, zijn de mensen in de dorpen met name afhankelijk van de extensieve veeteelt en de opbrengst van olijven, amandelen en honing.

Aanvullende informatie

Je verblijft in leuke kleinschalige accommodaties, allen vlak aan zee gelegen. 's Ochtends is er een uitgebreid ontbijt en 's avonds staat een goede maaltijd voor je klaar.

 

De wandelingen loop je op markeringen en de korte routebeschrijvingen in het officiële boek van de trail (Engelstalig). Daar de route vrij nieuw is, zijn niet alle paden even goed belopen en moet je soms wat zoeken. Wij raden dan ook aan om de routete downloaden via de website www.cariantrail.com.

Het boek is o.a. te bestellen bij reisboekhandel Pied a terre in Amsterdam voor ca. € 21,00.

+ Dagprogramma

1. Aankomst op het vliegveld van Dalaman, transfer naar Hisarönü (ca. 1,5 u) op het noordelijke deel van het schiereiland Bozburun. Je Je verblijft hier op een heel mooi plekje direct aan het strand. 's Avonds staat er een goede maaltijd voor je klaar.

 

2. Wandeling Hisarönü – Turgut  11 km ca. 4 u

Wandeling langs olijfgaarden en door bos langs de restanten van een oude tempel gewijd aan de godin Hemithea, verder langs de baai en jachtwerf van Orhaniye. Via het dorpje Turgut loop je naar de accommodatie mooi gelegen aan een kleine baai. Er wordt hier lekker voor je gekookt.

 

3. Wandeling Turgut – Selale – Bayir 15,5 km ca. 5,5 u

Afwisselende wandeling langs een bijzondere pyramide tombe, via een mooie waterval (Selale) en verder door het bos naar het dorp Bayir. Na een drankje onder de eeuwenoude Plataan op het dorpsplein loop je door naar het pension aan de rand van het dorp. 's Avonds wordt er weer voor je gekookt.

 

4. Wandeling Bayir – Selimiye 12 km, ca. 4,5 u

Vandaag een afwisselende wandeling langs de restanten van oude beschavingen met onderweg indrukwekkende uitzichten. Overnachting in het plaatsje Selimiye, mooi aan een baai gelegen.

 

5. Wandeling Selimiye - Bozburun – Sögüt 19 km, ca. 6 - 6,5 u

Vandaag weer een prachtige wandeling boven en langs de kust met mooie uitzichten. Je komt aan in de baai van Sögüt waar je  2 nachten verblijft in een erg fijn en comfortabel pension met lekkere maaltijden.

 

6. Sögüt, transfer naar Baceli, pittige wandeling naar Taslica (het meest zuidelijke dorp op het schiereiland) 6 km en verder naar Phoenix beach 8 km waar je met een bootje op wordt gehaald. Wandeling met mooie uitzichten en vele oudheden onderweg. Het dorp Taslica is een leuke plek om thee te drinken en te lunchen. Ca. 5 u. Overnachting aan de baai van Sögüt.

 

7. Transfer naar  Baceli, wandeling naar Bayir 12 km – ca. 5 u. Mooie afwisselende wandeling met pittige klim en afdaling.

Na de wandeling kun je uitrusten op het dorpsplein in Bayir voordat je naar het plaatsje Dalyan wordt gebracht (ca. 2,5 u). Hier verblijf je de laatste nacht.

 

8. Transfer naar het vliegveld van Dalaman voor de vlucht terug naar NL (ca. 30 min.)

Het is mogelijk om de reis te verlengen met een langer verblijf in het plaatsje Dalyan waar je de beroemde rotsgraven van Kaunus kunt bezoeken, een boottochtje kunt maken en naar het mooie strand van Iztuzu kunt gaan waar zeeschilpadden hun eieren leggen.

Inschrijven
This page loaded in =0.0004seconds