Wandelreis Cappadocië: groepsreis | 8 dgn

Wandelen langs bizarre rotsformaties, rotskerkjes en grotwoningen

cappadocie_wandelvakantie_ortahisar

Wandelreis door het wonderlijke landschap van Cappadocië in het hart van Turkije. We wandelen langs bizarre rotsformaties, grotwoningen, rotskerkjes en ondergrondse steden. Dit is één van de mooiste streken van Turkije en een waar paradijs voor wandelaars, natuurliefhebbers en cultuurminnaars!

 

In Cappadocië kun je eindeloos wandelen door schaduwrijke valleien en smalle kloven, langs wijngaarden en pompoenvelden. Je zult je blijven verbazen over de grillige vormen die de natuur aan kan nemen en de veelvoud aan kleuren die je hier aantreft. Onderweg komen we vele oude rotskerkjes en grotwoningen tegen.

 

cappadacie_wandelreis_2

 

Naast mooie wandelingen door het indrukwekkende en soms bizarre landschap is er op deze reis ook veel aandacht voor het dagelijkse leven op het platteland. Evelien, die de reis zelf begeleidt, heeft jaren in deze streek gewoond en laat je graag "haar" Cappadocië zien. Evelien brengt je op bijzondere plekjes en laat je kennismaken met de bewoners en hun bijzondere grotwoningen. Haar voormalige buurvrouwen maken lekkere maaltijden klaar.

 

Op deze bijzondere wandelreis kunnen slechts 7 deelnemers mee!

Aanvullende informatie

De reis wordt begeleid door Evelien Bogaart die jaren in een authentieke woning in Cappadocie heeft gewoond en het gebied op haar duimpje kent. Dit staat garant voor prachtige wandelingen, onverwachte ontmoetingen, thee drinken met de lokale bevolking en op bezoek bij de mensen thuis.

 

We wandelen tussen de 3,5 - 5,5 uur per dag, daar er veel te zien is tijdens de wandelingen, zullen we vaak langer onderweg zijn.

 

Er wordt verbleven in leuke accommodaties op basis van een 2-pers.kamer met eigen badkamer.

+ Dagprogramma

Het programma is onder voorbehoud en kan nog aangepast worden, maar het zal hoe dan ook een mooi programma zijn!

 

1. Aankomst op het vliegveld van Kayseri, transfer, ca. 1 uur, naar het oude ambachtsplaatsje Avanos gelegen aan de rivier de Kizilirmak, waar we overnachten.

 

2. Avanos is een belangrijke pottenbakkersplaats en de ateliers zijn gevestigd in de oude grotten. We wandelen door het oude centrum met haar authentieke huizen en genieten van een lekkere lunch. In de middag nemen we de lokale bus naar het openluchtmuseum van Zelve welke we kunnen bezoeken. Via Pasabag met haar bizarre rotsformaties lopen we naar het dorp Cavusin. We rijden met de bus weer terug naar Avanos. Totale wandelduur ca. 4 uur.

 

3. Na een korte transfer starten we onze wandeling die ons leidt door de zogenoemde "love valley", het hooggelegen plaatsje Uchisar met haar rotsburcht en prachtige oude woningen en via het bekende dorp Göreme naar het plaatsje Ortahisar, de voormalige woonplaats van Evelien. Wij verblijven hier de komende 3 dagen in authentieke woningen met uitzicht op de indrukwekkende rotsburcht van het dorp.  De voomalige buurvrouwen van Evelien maken 's avonds lekkere maaltijden voor ons klaar. Wandelduur ca. 5 - 5,5 uur.

 

4. Na het ontbijt nemen we de lokale bus naar het startpunt van  onze wandeling. We lopen door een prachtige groene vallei, langs mooie rotsformaties, tuinen en bronnen. Onderweg bezoeken we een oud rotskerkje en zoeken een mooi plekje op voor onze picknicklunch. De wandeling leidt langs bizarre rotsformaties en mooie uitzichten terug naar Ortahisar. Liefhebbers kunnen het openluchtmuseum van Göreme met haar vele Byzantijnse kerkjes bezoeken of in de middag het dorp Ortahisar verder verkennen. Wandelduur ca. 4 - 5 uur.

 

5. Vandaag staat weer een prachtige wandeling op het programma door o.a. de Rode en Rozenvallei. Een tocht vol afwisseling langs kleurrijke rotsformaties, rotskerkjes, boomgaarden, door tunnels en valleien. Onderweg zoeken we een mooi plekje op voor onze picknicklunch. Wandelduur ca. 5 uur.

 

6.Na het onbijt wandelen we naar het voormalige Griekse dorp Mustafapasa met haar mooie huizen en bijzondere sfeer. We zullen hier de laatste 2 nachten verblijven in een klein familiepension met een mooie tuin en goede maaltijden. De wandeling voert langs het boerendorpje Ibrahimpasa en langs tuinen en boomgaarden dalen we af in de vallei bij de zogenaamde "witte burchten" - rotsformaties bestaande uit meer dan 10 "verdiepingen" waar vroeger duiven werden gehouden. Via de vallei lopen we verder langs de restanten van het oude Gomeda naar het dorp Mustafapasa. Wandelduur ca. 4,5 uur.

 

7. We verkennen het dorp en wandelen via valleien, kerk- en kloostercomplexen naar het mooie en levendige stadje Ürgüp. Hier dwalen we door de smalle straatjes langs de prachtige huizen van de vroegere welvarende Griekse handelslieden. We nemen de bus terug naar Mustafapasa. 's Avonds staat er weer een lekkere maaltijd voor ons klaar in het pension. Wandelduur ca. 3,5 uur.

 

8. Transfer naar het vliegveld en vlucht terug naar NL.

 

 

Inschrijven
This page loaded in =0.0002seconds