Wandelreis Carian Trail - trektocht groepsreis | 8 dgn

Wandelen langs kleine baaien, dorpen en oudheden

cariantrailheader1

Wandelreis over de één van de nieuwste lange afstandswandelroutes in Turkije: de Carian Trail. Deze route loopt langs de prachtige Zuidwestkust van Turkije en is vernoemd naar de oude Karische beschaving die hier vele sporen heeft achtergelaten.


Onze route loopt over het schiereiland van Bozburun. Wij wandelen langs prachtige baaien, olijfgaarden en oude waterputten, door bos en kleine dorpen. Onderweg komen wij de overblijfselen tegen van een rijk verleden. Na de wandelingen kun je een verfrissende duik in zee nemen. Op één van de wandeldagen worden we na de wandeling met een bootje opgehaald en maken we een mooie vaartocht terug naar de accommodatie.

 

Het landschap is zeer afwisselend: pijnboombossen in het noordelijke deel van het schiereiland en naar het zuiden toe: stenige valleien met amandelbomen. Hoewel de bevolking direct aan de kust veelal van het toerisme leeft, zijn de mensen in de dorpen met name afhankelijk van de extensieve veeteelt en de opbrengst van olijven, amandelen en honing.

 

Er kunnen maximaal 8 mensen mee op deze mooie wandelvakantie!

Aanvullende informatie

Wij verblijven in leuke kleinschalige accommodaties allen vlak aan zee gelegen. 's Ochtends is er een uitgebreid ontbijt en 's avonds staat een goede maaltijd voor ons klaar.

 

Daar de route vrij nieuw is, zijn niet alle paden even goed belopen en moeten we soms wat zoeken. De bagage wordt voor ons vervoerd.

+ Dagprogramma

1. Aankomst op het vliegveld van Dalaman, transfer naar Hisarönü (ca. 1,5 u) op het noordelijke deel van het schiereiland Bozburun. We verblijven hier op een heel mooi plekje direct aan het strand.'s Avonds staat er een goede maaltijd voor ons klaar.

 

2. Wandeling Hisarönü – Turgut  11 km ca. 4 u

Wandeling langs olijfgaarden en door bos langs de restanten van een oude tempel gewijd aan de godin Hemithea, verder langs de baai en jachtwerf van Orhaniye. Via het dorpje Turgut lopen we  naar de accommodatie mooi gelegen aan een kleine baai. Er wordt hier lekker voor ons gekookt.

 

3. Wandeling Turgut – Selale – Bayir 15,5 km ca. 5,5 u

Afwisselende wandeling langs een bijzondere pyramide tombe, via een mooie waterval (Selale) en verder door het bos naar het dorp Bayir. Na een drankje onder de grote oude Plataan op het dorpsplein worden we naar sfeervolle plaatsje Selimiye gebracht. We verblijven hier 2 nachten aan een mooie baai.

 

4. Wandeling Bayir – Selimiye 12 km, ca. 4,5 u

Na een korte transfer maken we een afwisselende wandeling langs de restanten van oude beschavingen met onderweg indrukwekkende uitzichten. Overnachting weer in het plaatsje Selimiye.

 

5. Wandeling Selimiye - Bozburun – Sögüt 19 km, ca. 6 - 6,5 u

Vandaag weer een prachtige wandeling boven en langs de kust met mooie uitzichten. Wij verblijven hier 2 nachten aan de baai van Sögüt in een erg fijn en comfortabel pension met lekkere maaltijden.

 

6. Sögüt, transfer naar Baceli, pittige wandeling naar Taslica (het meest zuidelijke dorp op het schiereiland) 6 km en verder naar Phoenix beach 8 km waar we met een bootje op worden gehaald. Wandeling met mooie uitzichten en vele oudheden onderweg. Het dorp Taslica is een leuke plek om thee te drinken en te lunchen. Ca.  5 u. Overnachting aan de baai van Sögüt.

 

7. Transfer naar  Baceli, wandeling naar Bayir 12 km – ca. 5 u. Mooie afwisselende wandeling met pittige klim en afdaling.

Na de wandeling rusten we uit op het dorpsplein in Bayir voordat wij  naar het rustige stadje Köycegiz gelegen aan het gelijknamige meer worden gebracht (ca. 2,5 u). Hier verblijven wij de laatste nacht.

 

8. Transfer naar het vliegveld van Dalaman voor de vlucht terug naar NL (ca. 30 min.)

Het is mogelijk om de reis te verlengen met een langer verblijf in Köycegiz of in het stadje Dalyan waar je de beroemde rotsgraven van Kaunus kunt bezoeken, een boottochtje kunt maken en naar het mooie strand van Iztuzu kunt gaan waar zeeschilpadden hun eieren leggen.


 

Inschrijven
This page loaded in =0.0002seconds