Praktisch

ZWAARTE WANDELREIZEN, WANDELVAKANTIES & TREKTOCHTEN IN TURKIJE

De wandelreizen zijn in principe geschikt voor iedereen met enige wandelervaring en conditie.  De bagage wordt vervoerd. Let op! De routes die wij tijdens de verschillende reizen lopen, zijn goed te doen, mits je de reis kiest die bij je conditie en ervaring past. (Berg) wandelen in de vrije natuur betekent wel dat in geval van nood, adequate hulp niet onmiddellijk ter plekke kan zijn!

Bij al onze reizen wordt de bagage vervoerd!

 

Niveau 1: rustige wandelingen over vlak tot licht heuvelachtig terrein
Niveau 2: wandelingen door heuvelachtig tot bergachtig terrein
Niveau 3: pittige lange wandelingen door de bergen

Het merendeel van de wandelreizen is een combinatie van niveau 2 en 3.

GEZONDHEID

Vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A worden voor de meeste landen aanbevolen. Dit zijn injecties die langdurig werkzaam zijn. Zie voor meer info: lcr.nlen traveldoctor.nl of informeer bij je huisarts.

 

PASPOORT/ID/VISUM

Voor Turkije is een paspoort of ID nodig dat/die bij aankomst in het land nog minimaal 8 maanden geldig is (oftewel nog 2 maanden na het verloop van het visum). Voor Turkije is het nodig om een visum te kopen. Het visum is in totaal 90 dagen geldig binnen een termijn van 180 dagen. Momenteel kan het visum nog bij aankomst op het vliegveld in Turkije gekocht worden voor ca. € 25,-. Via internet zijn de kosten ca. € 15. I.v.m. de vaak lange wachtrijen op het vliegveld raden wij sowieso aan om het visum online te kopen via de enige officiële website van de Turkse overheid (andere commerciële websites vragen min. € 25,-): www.evisa/nl.gov.t/.

GELD

De Turkse Lira (TL) is ongeveer € 0,30 waard. € 1,- = ca. 3,30 TL. In alle wat grotere plaatsjes zijn inmiddels bankautomaten te vinden en in de meeste winkels kun je met een bankkaart betalen.

 

Wij raden aan om belangrijke reisinfo voor de reis nogmaals te checken. Wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele verouderde informatie op deze website.

ACCOMMODATIES

Wij verblijven tijdens de wandelreizen in kleine en veelal sfeervolle accommodatie op basis van een twee- of eventueel een drie-persoonskamer (afhankelijk van de groepssamenstelling) met in principe een eigen badkamer (uitzonderingen daargelaten). Als je een één-persoonskamer wilt, geef dit bij boeking aan, wij proberen hier voor zover mogelijk rekening mee te houden. Er wordt een toeslag geheven.

PAKLIJST WANDELREIZEN IN TURKIJE

Noodzakelijk en/of handig om mee te nemen:

-dagrugzak (groot genoeg voor water, lunch, trui e.d.)

-goede wandelschoenen

-eventuele wandelstokken

-eventueel waterfles

-sandalen

-warme trui/windjack

-bedekking voor je hoofd (sjaal of pet)

-handdoek

-evt. zwemkleding/badhanddoek

-zaklantaarn

-zakmes/vork/lepel/bordje voor picknicklunches

-toiletartikelen/zonnebrandcrème

-paspoort en copy paspoort

-geld/bankpasje/pasje reisverzekering

-EHBO kit o.a. medicijnen tegen verstopping en diarree

-woordenboekje

VERZEKERINGEN

Deelnemers zijn verplicht een reisverzekering af te sluiten zodat in geval van nood adequate hulp geregeld kan worden. Documenten van de betreffende reisverzekering dienen voor het vertrek van de reis aan de reisorganisatie getoond te worden. Het is mogelijk om via ons een annuleringsverzekering af te sluiten, dit loopt via onze partner organisatie Natuurlijk Reizen. Een annuleringsverzekering kun je tot 7 dagen na boeking afsluiten.

 

BOEKING/BETALING

Je kunt een reis boeken door het inschrijfformulier volledig ingevuld naar ons terug te mailen, zie hiervoor het kopje inschrijven op de menubalk.

Wanneer je de reis wilt verlengen geef dit dan meteen bij boeking aan. Na het verzenden van het formulier krijg je automatisch de bevestiging op je scherm.

Na ontvangst van het inschrijfformulier sturen wij je een factuur voor de aanbetaling, hierbij komen de boekingskosten à € 10,- per boeking plus de kosten voor het reisgarantiefonds GGTO à € 15,- per boeking. Bij groepen groter dan 6 personen op 1 factuur worden de administratiekosten € 30,-.

De factuur is tevens boekingsbevestiging. Het bedrag, alsmede, indien afgesloten, de premie voor de annuleringsverzekering dienen binnen 3 dagen na ontvangst van de factuur te worden voldaan op bankrekeningnummer: NL48ABNA056.03.53.952. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor vertrek te zijn overgemaakt op bovengenoemd bankrekeningnummer.

Bij boeking van een reis binnen 6 weken voor vertrek van de reis dient de gehele reissom ineens betaald te worden. Indien men binnen 4 weken voor vertrek boekt kan het zijn dat er extra administratiekosten worden berekend.


Indien een reis wegens onvoldoende deelnemers geen doorgang kan vinden wordt de al betaalde reissom binnen 3 dagen teruggestort op je rekening.

 

REISGARANTIEFONDS

Earth Tracks/Turkije Natuurlijk is aangesloten bij de GGTO, het garantiefonds voor gespecialiseerde kleinschalige touroperators. De GGTO staat er voor garant dat je het reeds betaalde deel van je reissom terug krijgt indien de touroperator in financieel onvermogen komt. Dit kan zijn vóór je vertrek maar ook tijdens verblijf op locatie.
Bovendien garandeert de  GGTO tijdens je verblijf je terugreis indien de touroperator, als gevolg van financieel onvermogen, hier niet meer voor kan zorgdragen. Door de touroperator wordt voor deze garantiestelling een vast bedrag van

€ 15,- per boeking in rekening gebracht aan de consument. Hiermee wordt het garantiefonds opgebouwd en onderhouden.

 

LINKS

Earth Tracks: onze wandelreizen in mooie streken van Europa en de randen hiervan

Wandelreizen Portugal: al onze wandelreizen in Portugal bijelkaar
Natuurlijk Reizen: vele mooie, bijzondereen ook lekkere reizen

Turkse recepten en meer: lekkere en interressante recepten

Reisorganisaties.startpagina.be: vele reisorganisaties bijelkaar
Wandelpad.nl: vele wandelroutes, tips e.d.

Tweevoeter.nl: wandelforum, wandeltochten

Hikingadvisor.be: vele tips voor de mooiste tochten

Wandelvakanties.startkabel.nl: vele wandelvakanties bijelkaar

DeWandeldate.nl: datingsite voor wandelaars en natuurliefhebbers in Nederland en België

OutdoorFriends.nl: ontmoetingsplek voor actieve wandelaars, buitensporters en natuurliefhebbers

Turkijeweb.info: veel info over Turkije

Actigo.info: alles over actieve vakanties

Wandelen.goedbegin.nl: vele wandelreizen en info bij elkaar

Wandelen.boogolinks.nl: veel wandelinformatie

Reisbureausopeenrij.nl

Wandelen

Webtop20.nl -reisorganisaties: vele links bij elkaar

Trek 11: alles over wandelen en fietsen

 

This page loaded in =0.0002seconds